Perfekt utendørs fasade!
Produkt: Stoneart Hellefasade i Otta Sort
En unik evigvarende fasade!
Produkt: Stoneart Hellefasade i Lys Oppdal
Previous
Next

Stoneart Hellefasade - et nytt skiferprodukt!

Denne gangen gikk turen til flotte Glomfjord i Nordland fylke, en liten industribygd 2 timer utafor Bodø. Her fikk en en gammel skihytte et nytt liv med hjelp fra Halvor og gutta fra Eventyrlig Oppussing.

Bygda Glomfjord er omringet av høye fjell ved Svartisen – Norges nest største isbre. Den gamle skihytten ligger i spektakulære omgivelser på toppen av Norges eneste dugnadsdrevet stolheis, og har blitt brukt som serveringsted for Glomfjord idrettsforening når de hadde skirenn. I 1981 overtok Glomfjord Røde Kors hytta som i dag en populær varmestue for fjellets gjester.

Halvor ville lage et «lodge» uttrykk av varmestua og sammen med Stoneart ble det utviklet nytt skiferprodukt – Stoneart Hellefasade. Dette fasadesystemet består av skiferheller i 10-20 mm tykkelse som blir montert med skruer på vertikale lekter. I Glomfjord ble det valgt Ottaskifer med innslag av rust. Produktet leveres også i Otta Sort og Lys Oppdal (grå).

Glomfjord
Sesong 7 – episode 6
Premiere 14. oktober 2021
 TV3 kl 21.30

Se programmet på:
Viafree >>
Viaplay >>

Vedlikeholdsfritt, ventilert og enkelt montert!

Stoneart Hellefasade er en kledning som er tilnærmet evigvarende og vedlikeholdsfri – ute og inne. Levers med norsk kvalitetskifer fra Otta og Oppdal, bearbeidet for enkel montering på lekter av tre eller aluminium (for maksimal brannsikring). Krever ingen spesialkompetanse for montering. Skiferen leveres ferdig tilpasset.

Skiferen vil neppe kreve noe vedlikehold. Montert på vegg er det tilnærmet null slitasje. Otta skiferen vil kunne få et gyllent preg utendørs etter noen år, mens skiferen fra Oppdal ikke vil endre seg. 

Det er mange grunner til å velge skifer på fasaden. Uttrykket du får, er unikt. Ingen andre vil ha noe tilsvarende. Et rent naturprodukt – utvunnet og foredlet i Norge. Tilnærmet evigvarende og gjenbrukbar. Bra for deg, dine etterkommere og miljøet.

Pris fra 1 735,- pr kvm

* Pris er inklusive overlapp og mva. Frakt kommer i tillegg. Skruer og lekter er ikke inkludert (kjøpes i lokal byggvare).

Få et uforpliktende prisoverslag på Stoneart Hellefasde, inkl. fraktpris, til din hytte eller hus.

Dette trenger vi for å kunne gi deg et prisoverslag:
– Omtrentlig antall kvadratmeter
– Postnummer for beregning av frakt
– E-post og telefonnummer

Noe du lurer på? Ta gjerne kontakt med oss!

Otta Sort med Rust

Dette er en frostsikker, svært medgjørlig skifer der fargen varierer fra sort til koksgrå med 10% rust. Innslaget av hornblendekrystaller og granat er med på å gi dette materialet det unike uttrykket som både forbløffer og imponerer. Otta Sort med Rust kommer fra Minera Skifer AS i Otta. Samme skifertype som var brukt til Glomfjord episoden av Eventyrlig Oppussing.

PRODUKTBESKRIVELSE:
– FARGEVALG: Sort, rustfarget
– BREDDE: 20/30/40 cm (fordeling etter avtale)
– BRUKSOMRÅDE: Inne / ute
– TYKKELSE: 10-20 mm
– Frostsikker
– Lett å forme
– Vakker tredimensjonal overflate av glimmer, hornblende- og granatkrystaller
– Får en gyllen/rusten farge ved montering utendørs

Ottaskifer - montert ute

Ottaskiferen er en mørk skifer, som i kontakt med sol og regn gradvis får en gyllen / rusten farge og et levende spill dersom den er montert ute. På bildet ser du golfklubben «The Scandinavian» som ligger 25 minutter nord for København hvor det var montert Otta takskifer med 5% rust i 2010. Når fotografen kom tilbake i 2018 hadde Ottaskiferen fått et helt annet utseende.

Otta Sort

Dette er en frostsikker, svært medgjørlig skifer der fargen varierer fra sort til koksgrå. Innslaget av hornblendekrystaller og granat er med på å gi dette materialet det unike uttrykket som både forbløffer og imponerer. Otta Sort kommer fra Minera Skifer AS i Otta.

PRODUKTBESKRIVELSE:
– FARGEVALG: Sort
– BREDDE: 20/30/40 cm (fordeling etter avtale)
– BRUKSOMRÅDE: Inne / ute
– TYKKELSE: 10-20 mm
– Frostsikker
– Lett å forme
– Vakker tredimensjonal overflate av glimmer, hornblende- og granatkrystaller
– Kan få en gyllen patina ved montering utendørs

Lys Oppdal grå

Lys Oppdal er vår mest brukte skifer. Skiferen fra Oppdal gjenkjennes på natur, tilnærmet rett kant. Oppdalskifer har flere gråtoner og en varierende overflatestruktur. Skiferen er slitesterk, tidløs og vedlikeholdsfri og egner seg til både innendørs og utendørs bruk. Lys Oppdal produseres av Minera Skifer AS.

PRODUKTBESKRIVELSE:
– FARGEVALG: Grå
– BREDDE: 40 cm
– BRUKSOMRÅDE: Inne / Ute
– TYKKELSE: 10-20 mm
– Frostsikker og syrebestandig
– Klimabestandig
– Tåler høy belastning

Lys Oppdal - montert ute

Stoneart Hellefasade i Lys Oppdal kan monteres både inne og ute. Skiferen vil beholde sine unike farger og spill i alle type værforhold – en ekstremt slitesterk og vedlikeholdsfri skifer!

Skiferen er meget lett å forme og kan lett risses og deretter knekkes/hugges, noe som gir en tilnærmet vinkelrett rustikk kant. Den kan også enkelt formes til buer og hjørner.

Vi leverer peisplater i forskjellige skifertyper og formater!

Peisplater kan du få tilpasset dine mål. På Glomfjord ble det brukt Otta Natur i 20-30 cm tykkelse og saget kant. Prisen for peisplata i diameter 130 cm var 8 750,- kroner.

Interessert? Ta kontakt med oss på: