Previous slide
Next slide

Vakkert og vedlikeholdsfritt!

Denne gangen gikk turen nordover til Sommarøy, et øy og tettsted en times kjøring fra Tromsø. Her ble en gammel låve fra 1940 pusset opp for å gi familien et samlested når været ikke er så bra.

Sommarøy er med 300 innbyggere en av de mest aktive fiskeværene i fylket. Produktet på Sommarøy er sild, som produseres i et topp moderne anlegg og singelfryses for eksport til hele verden. Sommarøy er et værutsatt sted, hvor nordavinden tar godt – noe som gjorde det ekstremt viktig å finne holdbare løsninger.

Stoneart leverte ferdig tilpasset Lys Oppdal bruddskifer til uteplassen. Skiferen var nummerert, merket og fotografert og står i rekkefølge i pallen så det er enkelt å legge. På taket ble det montert et nytt og innovativt produkt – Stoneart Helletak i samarbeid med Minera Skifer. Tradisjonelt – på en ny måte!

Sommarøy
Sesong 7 – episode 4
Premiere 14. oktober 2021
 TV3 kl 21.30

Se programmet på:
Viafree >>
Viaplay >>

Norsk skifer - et miljøvennlig naturprodukt!

Skiferen er et naturprodukt som er hentet ut av berget og bearbeidet med hammer og meisel. Et viktig byggemateriale for våre forfedre. Tilgjengelig fra lokale skiferbrudd over hele landet. Preger fortsatt våre historiske bygg og vårt kulturlandskap. 

Halvor er dreven på skifer og tar jobben med bruddskiferen som passet perfekt til uteplassen/møkkakjelleren på den flotte gamle låven på Sommarøy.

Stoneart hadde tilpasset bruddskiferen på forhånd. Nummerert og merket – raskt å legge. Som Halvor liker det!

Vakkert og rimelig i det lange løp!

Halvor er flink, men det er ikke vanskelig å legge ferdig tilpasset bruddskifer, enten det er ute på grus eller med lim på støpte gulv. På Sommarøy ved Tromsø ble skiferen foran låven lagt i et lag av fin grus. Avrettet med fall ut mot landskapet. Det ble brukt Lys Oppdal bruddskifer fra Minera Skifer. 25 mm tykkelse gir en tyngde som gjør at hellene ligger stødig under utemøblene. Hver uteplass blir unik – formet av erfarne skiferarbeidere på Otta.

På Sommarøy har familien fått en uteplass som vil være til glede i generasjoner. Skiferen krever lite vedlikehold. Om en ikke vil la ha gress i fugene, kan disse enkelt renses og en permanent løsning kan en få med veksthemmende fuger.

Skiferen oppleves som selvrensende på uteområder. UV stråler får som regel bort flekker fra kaffe, rødvin, olje og fett. Har en ikke tålmodighet, er det midler for å ta bort flekker og impregnering som gjør at de ikke setter seg i skiferen.

Det er raskt og enkelt å legge skifer i grus. En slipper fundamenter og bjelker, årlig vedlikehold og utskiftning av treverk som blir dårlig. Du kan i steden hygge deg på en uteplass av skifer som er miljøvennlig, varig og vakker!

Hvordan går du fram?  

Send en epost til post@stoneart.no eller fyll ut skjemaet. Om kort tid vil du motta et uforpliktende tilbud. Finner du tilbudet interessant er gangen videre dette:

1. Send oss tegning med mål av gulvet.
2. Bruddskiferen klippes og tilpasses av erfarne skiferarbeidere.
3. Den ferdig tilpassede skiferen nummereres, fotograferes og pakkes.
4. Kort tid etterpå blir den levert hjem til deg.
5. Du monterer kjapt og enkelt gulvet eller uteplassen på en dag.

Lys Oppdal

Lys Oppdal er vår mest brukte skifer. Skiferen fra Oppdal gjenkjennes på natur, tilnærmet rett kant. Oppdalskifer har flere gråtoner og en varierende overflatestruktur. Skiferen er slitesterk, tidløs og vedlikeholdsfri og egner seg til både innendørs og utendørs bruk. Lys Oppdal produseres av Minera Skifer AS

Skiferen er meget lett å forme og kan lett risses og deretter knekkes/hugges, noe som gir en tilnærmet vinkelrett rustikk kant.
Den kan også enkelt formes til buer og hjørner.

PRODUKTBESKRIVELSE:
– FARGEVALG: Grå
– BRUKSOMRÅDE: Inne / Ute – støp/subbus
– TYKKELSE: 15, 20 og 25 mm – Justert
– Frostsikker og syrebestandig
– Klimabestandig
– Tåler høy belastning
– Lett å forme