Lys Oppdal
Foto: Minera Skifer AS
Lys Oppdal
Foto: Minera Skifer AS
Lys Oppdal
Foto: Minera Skifer AS
Previous
Next

Lys Oppdal uteflis - ÅRETS skiferprodukt!

Oppdalsskifer har flere gråtoner og en varierende overflatestruktur. Skiferen er slitesterk, tidløs og vedlikeholdsfri og egner seg til både innendørs og utendørs bruk. Skiferen er meget lett å forme og kan lett risses og deretter knekkes/hugges og hvor en får en tilnærmet vinkelrett rustikk kant. 

LYS OPPDAL UTEFLIS – NYTT PRODUKT I 2021!
Skiferblokker skjæres med store sager i bredde på 40 cm. Erfarne skiferarbeidere splitter blokka til tynne heller og knekker dem på kortenden. Alle hellene mellom 1 og 2 cm blir uteflis. De mellom 2 og 3 cm blir skiferheller som kan legges i grus/løsmasser. De som blir enda tykkere under kløvningen, 3 til 6 cm, blir til tråkkheller.

Stoneart tilbyr Lys Oppdal uteflis i justert 12 mm tykkelse. Hellene har et stort spenn i overflater – alt fra fliskvalitet til mer rustikk belegningskvalitet. 

Vår erfaring med produktet, som kom på markedet våren 21, er en gjennomgående høy kvalitet med gode lengder på hellene. 

Uteflis / skiferflis

699,- pr/kvm. 
1-2 cm tykk. 40 cm bred – lengde 50-110 cm
Gjelder hel pall a 20 kvm. Pluss frakt.

999,- pr/kvm. 
12 cm tykk. 40 cm bred – lengde 50-110 cm
Fra 5 kvm. Pluss frakt.

1249,- pr/kvm. «Fliskvalitet»
12 cm tykk. 40 cm bred – lengde 50-110 cm
Fra 5 kvm. Pluss frakt.

Bruksområde: På støpt underlag ute og inne. Sklisikker og mye brukt i inngangsparti. Naturoverflate som gir et vakkert spill. Lettstelt og varig.

Belegning

799,- pr/kvm. 
1-2 cm tykk. 40 cm bred – lengde 50-110 cm
Gjelder hel pall a 15 kvm. Pluss frakt.

Bruksområde: Ute på grus eller støpt underlag. Uteplass og gangsti. 

Tråkkheller

225,- pr stk. 
3-6 cm tykk. 40 cm bred – lengde 60 cm
Pluss frakt.

Bruksområde: Ute i plen eller på grusunderlag. Sti, gangvei plattinger. Se video under for legging.

Minera Skifer AS er den ledende skiferprodusenten i Norge, med skiferbrudd på Oppdal, Otta og Offerdal i Sverige. Skiferen fra Oppdal er en etterspurt skifer. Den gir et vakkert spill og leveres i mange formater og ulik bearbeiding. En unik egenskap gjør at den kan «knekkes» og få en rett kant. Dette gir et vakkert naturlig uttrykk på terrassekanter, trapper, vindusbrett, utføringer etc.

Uteflis:
Stoneart lagerfører Oppdal skiferflis i Larvik og på Oppdal. Med tilgang fra hovedlagere på Oppdal kan Stoneart levere de fleste formatene til hele landet i løpet av noen dager. 

Tilhørende produkter:
– Trinn til trapp fra 30 til 60 cm bredder
– Opptrinn
– Sokkellist / sålebenk
– Avdekning (til mur)

Du når oss på telefon. Det er mennekser bak skjermene!
Det er lettest å treffe oss på hverdager mellom 08 og 16.
Ring oss da vel!!

Telefon 33 17 99 80

Oppdal uteflis leveres med saget langside og knekt kant. Skiferblokka kan være opp til 50 cm tykk når den sages i bredde på 40 cm. (Det kan være noe avvik på bredden, og det anbefales en større fugeavstand enn på skiferflis. Vår erfaring med produktet fra 21 sesongen er at breddene varierer lite.)

KNEKT: Skiferen er risset og deretter knekt, lik prinsippet for deling av en glassplate. Kanten blir grovere enn en saget kant, men likevel ganske presis.

SAGET: Skiferen er saget noe som gir en slett, vinkelrett og ganske presis kant. Kantens farge blir lysere enn fargen på skiferens overflate.

Prosjekter med Lys Oppdal skiferflis

SKIFER I HJEMMET - 40 sider INSPIRASJON

SKIFER-I-HJEMMET-600-kopi.jpg

Følg oss på Instagram: Bruddskifer // Stoneart.no

Stoneart har egen instagram konto for bruddskifer og skifer til uteområdet. Nyttig om du har prosjektplaner eller ønsker inspirasjon og ideer.